Филмът Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври,

...
Филмът Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври,
Коментари Харесай

Филмът „Гунди – легенда за любовта“ тръгва по кината, ето кога

Филмът „ Гунди – легенда за любовта “ тръгва по кината на 18 октомври, оповестяват от екипа. 

Лентата наблюдава живота на огромния състезател – от срещата му с Величка Маркова-Лита, до трагичния 30 юни 1971 година, когато Гунди умира в автомобилна злополука. Филмът споделя за индивида Георги Аспарухов, който се пробва да балансира сред сполучливата си футболна кариера и персоналния живот, борейки се със системата, компликациите и тежките избори по пътя си. Историята оживява, с помощта на режисьора Димитър Димитров, оператора Борис Славков, сценариста Емил Бонев и продуцентите Андрей Арнаудов и Иван Христов от „ Междинна станция “. 



„ Гунди – легенда за любовта “ се връща обратно във времето, с цел да покаже България през 60-те и 70-те години, и ще се концентрира върху едни от най-важните моменти в живота на определения за „ Футболист на столетието ” в България Георги Аспарухов-Гунди. От оскъдно момче в крайния столичен квартал „ Редута ”, през класическа невъзможна обич с момиче от заможно семейство и фантазията за огромния футбол – по пътя си Гунди среща редица премеждия, които се пробва да преодолее с доста старания, почтеност и достолепие. Когато най-накрая сбъдва двете си огромни фантазии, системата се обръща против него.

Участват Пенко Господинов, в ролята на сътрудник на Държавна сигурност, и Владимир Люцканов – в ролята на генерала, който дирижира всичко от комфорта на кабинета си. Като част от актьорския състав са също Димитър Маринов – в ролята на Аспарух – бащата на Гунди, Николай Урумов – като треньора на „ Левски “ – Коце Георгиев, и Владимир Карамфилов, треньора на „ Ботев – Пловдив “ Георги Генов. 

„ Във кино лентата ще забележим и два знакови момента от кариерата на Гунди – паметния мач против Белгия, игран във Флоренция, в който с два негови гола националният тим се класира на международното състезание в Англия, както и историята към главозамайващото предложение на „ Милан ”, пресъздадено по мемоари на единствения директен очевидец на срещата с италианския клуб, Величка Маркова – Лита, която е и съветник по сюжета на кино лентата “ , описват от екипа.

В основните функции са Павел Иванов (Георги Аспарухов – Гунди) и Александра Свиленова (Величка Маркова – Лита). Участват още Параскева Джукелова (Мария), Александра Костова (Лидка), Емил Марков (арх. Марков), Биляна Петринска (Марена). В основна роля е и Стоян Радев (Зоро), който ще поддържа неразделно Гунди както в професионалния, по този начин и в персоналния му път.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР